Årets filmfest film!

Kongens Nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.

Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen. Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning.

Kong Haakon og kronprins Olav spilles av Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen. Filmen har høstet stor anerkjennelse og vant i forrige uke kritikerprisen.

Til filmfesten kommer skuespiller Arthur Hakalahti som hadde en rolle i filmen. Arthur kommer fra Sandhornøy, og vant pris for beste mannlige hovedrolle i filmen Offer, under Filmfest Salten 2011 Han kan kanskje svare på hvordan veien fra Filmfest til stor norsk spillefilm ble til.

I tillegg kommer Jan Petter Dickmann som var executive produsent, og hovedansvarlig for det kommersielle rundt filmen. Disse to får dere snakke med etter filmen, og Per Sundnes er tradisjonen tro tilstede og leder den seansen.

Kongens Nei