Filmfest Salten gallaen 2020

Da pandemien satte en stopper for den planlagte filmfest gallaen 22. april startet arbeidet med en alternativ produksjon for å hedre 10. klassingenes filmproduksjoner. Den 10. juni ble det stjernespekkede showet strømmet fra Stormen.

Filmfesten Salten er et samarbeidsprosjekt i regi av DKS Bodø og Salten kultursamarbeid. Hovedideen er at alle 10. trinns-elevene i Salten skal få se, oppleve og lage film i løpet av skoleåret. Dette er et av få regionale film initiativ for ungdom i Nordland. Hvert år jobbes det hardt for å få finansiering og gode samarbeidspartnere på plass, slik at vi kan gjennomføre prosjektet for ungdommene. Rundt 1000 ungdommer deltar årlig og det produseres 250 filmer. Filmfest Salten 2020 er det 16. i rekken.

Filmskaping
Årets filmfest startet i høst da filmskapere underviste elver og lærere i kunsten å skape film. Alle elevene produserte så egne filmer og skolene sendte sine beste filmer til juryering. Disse var alle med å kjempe om de 9 gjeve prisene under årets gallaforestilling.

Her kan du se alle filmene

Juryering
Vår trofaste jury bestående av Michael Baumann (Bodø Filmklubb), Tone Furøyen (Fram kino) og Tord Teodor Olsen (Rabalder produksjon) har kåret vinnere i kategoriene fiksjon, animasjon, dokumentar, beste idé, filmtekniske, beste mannlige- og kvinnelige skuespiller. Vår gode samarbeidspartner IRIS Salten kåret vinner i miljø kategorien og vi hadde et samarbeid med Avisa Nordland om avstemming av folkets pris.

Filmfest Gallaen
Filmfest gallaen er avslutningen på filmskaperprosessen elevene har jobbet med dette året. Da årets fysiske galla ble avlyst som følge av pandemien, var det viktig for oss å finne en alternativ måte å hedre ungdommenes arbeid. Resultatet ble en strømmet versjon fra Stormen med prominente gjester- og prisutdelere, kulturelle innslag av de unge artistene Regnvær, Emilie Thømt og Bendik. Per Sundnes var også i år programleder. Kultur og likestillingsminister Abid Raja ønsket velkommen i egen video. Det samme gjorde alle ordførerne fra Salten. Blant prisutdelerne som gjorde stas på ungdommene var Ida Pinnerød, Kirsti Saxi, Rick Kirkham, Halvdan Sivertsen, Gunnar Solberg Hagen, Emile Thømt, Patric Berg, Jens Petter Hauge, Michael Baumann og Leif Magne Hjelseng.

Se nominerte og vinnere fra Filmfest Salten 2020.

Ordførerne deler ut priser
Etter strømmingen, onsdag 10. juni, vil ordførerne sende invitasjon til vinnerne i sin kommune og dele ut prisene lokalt. Salten kultursamarbeid utbetaler premien for folkets pris og IRIS Salten for miljøprisen.Vi ønsker å gratulere alle ungdommene med flott filmarbeid i året som gikk og retter samtidig en stor takk til våre samarbeidspartnere Nordland fylkeskommune og IRIS Salten som gjorde dette mulig!

Rick Kirkham fra Tiger king deler ut pris for beste dokumentar
Rick Kirkham fra Tiger king deler ut pris for beste dokumentar