Bli med på NUFF!

Den 21. - 30. juni 2019 arrangeres det kortfilmfestival for ungdom på TVIBIT i Tromsø. Nå kan du også bli med!

OM NUFF
NUFF er rettet mot unge filmtalenter og filminteresserte mellom 15 og 26 år fra de nordiske landene. Festivalen har som mål å styrke forståelsen og samarbeidet innen ungdomsfilm i Norden, og setter fokus på unge menneskers evne til å fortelle sine historier gjennom film.

NUFF skaper en kreativ atmosfære hvor unge filminteresserte kommer sammen og møter profesjonelle filmskapere for å vise film, utveksle erfaringer og for å lage film. En uke på NUFF er ofte en uforglemmelig tid i de unge menneskenes liv og har en stor innflytelse på ungdommenes videre karriere innenfor film og media i Norden.

Workshop
40 ungdommer fra Norden og verden deltar på en ukes filmworkshop ledet av profesjonelle filmskapere. Målet er å lage en kortfilm fra idé til ferdig film på 6 dager. Deltakerne deles opp i fem grupper med jevn blanding av kjønn, språk, kultur, land, alder og kunnskap. De ferdige filmene vises på åpningsarrangementet til festivalen, og alle filmene publiseres online.

Visning
Etter workshopuken starter filmvisnings­delen, hvor festivalen i løpet av 3 dager viser filmer laget av ungdom i Norden og andre deler av verden. Filmvisningene foregår på Verdensteatret kino i Tromsø. De nordiske filmene konkurrer om pris i hver sin aldersgruppe og hovedprisen «Beste Nordiske Ungdomsfilm». Hovedprisen på kr. 10.000,- er finansiert av Foreningen Norden.


Påmeldingsfrister
Påmeldingsfrist for filmer: 1. mars 2019
Påmeldingsfrist for workshopdeltakelse: 1. mai 2019 (først på mølla!)
e-mail: hermann@nuff.no


Les mer på NUFFs nettsider

 

Hva sier tidligere deltakere om NUFF:

 «Det her varit ett kul och lärerikt äventyr», sier Hanne Paulsson, Sverige

 “NUFF has been one of my life’s best weeks», sier Stian Sjelstad, Norway

NUFF 2018
NUFF 2018